puurgroenten v1Saskia en Hans Lammers starten, naast hun aardappelteeltbedrijf (welke al 3 generaties in de familie is), in de zomer van 2012 PUUR Groenten. PUUR Groenten is een bedrijf dat zich de afgelopen jaren heeft gespecialiseerd in de teelt op vijvers, van mini- en micro groenten, kruiden en eetbare bloemen op een wijze die verantwoord is voor mens en milieu. De zaden laten zij zaaien door Gitzels plantenkwekerijen, zij zijn een gespecialiseerd opkweekbedrijf, waar veel praktische opkweek kennis aanwezig is. Er wordt gezaaid op kluitjes die zijn gemaakt van o.a. kokos gemixt met potgrond en andere natuurlijke materialen.

In maart 2014 is het vijveroppervlakte uitgebreid tot 2200 m2 en is er een zoutwater vijver van 80 m2 aangelegd. De producten vinden inmiddels via Rungis in Barendrecht hun weg in de markt en inmiddels wordt er ook rechtstreeks geleverd aan diverse sterrenrestaurants.

Na een uitgebreid onderzoek naar mogelijke automatiseringsoplossingen in de foodindustrie is PUUR Groeten uitgekomen bij de gebruiksvriendelijke oplossingen van ReflexSystems. Ook voor startende bedrijven levert ReflexSystems zijn software oplossingen op maat! Middels een SaaS oplossing kunnen bedrijven voor een klein bedrag per maand werken met de uitgebreide mogelijkheden van Reflex 3000.

Binnen PUUR Groenten zal de gehele orderstroom worden geautomatiseerd als mede de inkoop en etikettering. Zodat uiteindelijk alle handmatige werkzaamheden uitgefaseerd worden en er een makkelijke, foutloze manier van informatie overdracht plaats vindt. Met de aanschaf van het modulere Reflex 3000 software systeem is PUUR Groenten klaar voor de toekomst!

Voor meer informatie over PUUR groenten klik op de volgende link: http://puurgroenten.com/